De WuWaWei-fiets
Buiten speelbaar
Familie
Live zang en/of live muzikanten

De WuWaWei-fiets

Amadeo Kollectif

Meer over de artiest

Het fietsend orgelwiel

De WuWaWei-fiets heeft een groot wiel met orgelpijpen als spaken. De middelpuntvliedende kracht perst zo tonen uit het draaiende wiel. Zo speelt Wo Wu Wei een fluisterende ode aan de wind. Als je goed luistert, fluistert deze klanksculptuur haar naam.

De spaken zijn voorzien van 16 gestemde orgelpijpen die zachte, ijle basklanken voortbrengen op het tempo van de fietser.
Door sneller of trager te fietsen breng je zelf de melodie op gang.   Het is een spontane ontdekking, een aangename spielerei.

Het is een fiets op maat van volwassenen. Maar niets houdt kinderen tegen om een creatieve oplossing te vinden om toch tonen uit het orgelwiel te toveren. Of ze zijn het luisterende oor. Deze klanksculptuur wekt een vrolijk gevoel op. Met je eigen actie bepaal je zelf hoe het klinkt. En ook al kun je het ritme versnellen, toch zit er een traagheid in het geluid, zoals een school logge walvissen of een huisjesslak die gezapig voortglijdt. Al fietsend brengt het orgelwiel denkbeeldige werelden samen. 

 

Festivals: per dagdeel of dag inclusief begeleiding 

Leeftijd: vanaf 6 jaar 

Oppervlak: minimaal 40m2 en 6m hoogte 

Binnen en buiten speelbaar

Disciplines: muziek

Bijzonderheden: 4 uur opbouw

De WuWaWei-fiets
De WuWaWei-fiets

Boek via deze blauwe knop en u steunt direct de professionele promotie van dit gezelschap!