Het Speelnest

Visie

Een vogel bouwt een nest om zijn jongen groot te brengen.  Ons Speelnest draagt graag een steentje bij aan de ontwikkeling van kinderen en daarin mag de rol van kunst en cultuur niet ontbreken. Deze zetten kinderen namelijk op een andere wijze aan het kijken en denken. Dat is dan ook de missie van Speelnest en zijn spelers. Onze gezelschappen weten als geen ander eigen werelden te creëren waarbinnen kinderen zelf kunnen ontdekken, voelen  en zich kunnen verwonderen & verbinden. Daarnaast is  duurzaamheid in deze tijd niet meer weg te denken. De gezelschappen werken dan ook voornamelijk met  natuurlijke en gebruikte materialen. 

Werkwijze

Wanneer u via de website van  Speelnest boekt, steunt u het gezelschap in hun professionele promotie.  De uitkoopsommen via Speelnest zijn de uitkoopsommen die artiesten ook via hun eigen website vragen. Met uw aanvraag via deze site kunnen zij via Speelnest promotie blijven maken.

Onze artiesten hebben daarnaast inbreng in de manier waarop zij  samenwerkingen aangaan en werken daarnaast als collectief samen om zoveel mogelijk kinderen  te kunnen bereiken. Bij Speelnest kunt u rechtstreeks in contact komen met de artiesten.  Wenst u advies van Speelnest, aarzel dan niet contact met Speelnest op te nemen. Marisa denkt graag met u mee. 

 

Speelnest

Speelnest is een concept van Marisa Laperdrix, theatermaker, kinderliedjesschrijfster en theaterdocent.  Met haar kindervoorstellingen, straattheater en speelanimaties, onder de naam Theater Lapstok / Lappie Lapstok, werkt zij nu bijna 10 jaar in zowel België als Nederland.  Al wonende aan de grens  komt zij dagelijks in aanraking makers, spelers, scholen en cultuurhuizen uit beide landen, zowel als artiest als publiek.  In 2021 ontstond de wens samen te werken met andere artiesten en op een unieke & aantrekkelijke wijze het theateraanbod te presenteren aan de cultuur- en onderwijssector. Grafisch vormgeefster Anny Maes zorgt voor de aantrekkelijke huisstijl, Marisa voor advies en promotie, Roëlla Vermeiren versterkt het kantoorwerk met haar kennis.

Een nieuw bureau en we hebben er veel zin in. 

Laten we er dan ook samen met de kinderen op uit vliegen voor een onvergetelijke vlucht!